Vochtarm geeft een tekort aan vocht in de huid aan. Vaak voelt de huid trekkerig aan, vooral na het douchen. Veel water drinken (1,5 tot 2 liter per dag) is heel belangrijk, maar misschien nog wel belangrijker is het eten van veel groente en fruit. Dit zorgt voor veel vezels hetgeen een goede darmwerking als gevolg heeft. Een goede darmwerking is van belang voor het vochtgehalte in de huid.

Klimaatbeheersing zoals airco en centrale verwarming zorgt voor een te snelle verdamping van vocht uit de huid. Een vochtvasthoudend product is daarom van groot belang.

Vaak worden droog en vochtarm door elkaar gehaald. Een vochtarme huid is niet per definitie droog. Zelfs een vette huid kan vochtarm zijn. Droog of vet zegt wat over het gehalte aan talg en zegt niets over het vochtgehalte in de huid.

Wanneer u er niet zeker van bent of u een droge of vochtarme huid hebt, kunt u dit altijd door de schoonheidsspecialist van Salonic laten beoordelen. Maakt u daarvoor wel even een afspraak voor een gratis consult.