Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ze kunnen worden ingedeeld in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Wanneer de huid tussen twee vingers zeer licht wordt aangespannen verdwijnen deze rimpels. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. De derde soort rimpels zijn de fronsrimpels, gewoonterimpels Deze ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren. (bijvoorbeeld boos kijken, roken of lachen)

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats, maar ook verkeerde voeding kan leiden tot extra rimpels. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming.

Minder rimpels en meer rimpels voorkomen?

Er zijn diverse behandelingen mogelijk afhankelijk van het huidtype en uw wensen. Wij bekijken dit graag samen met u tijdens het gratis consult en geven u graag advies over wat u zelf al in uw dagelijkse leven kunt doen of laten om te voorkomen dat u onnodig rimpels krijgt.