Rosacea is een chronische aandoening van het gezicht. Het kan op elke leeftijd bij mannen en vrouwen voorkomen, maar het meest wordt het gezien bij vrouwen van middelbare leeftijd.

De meest voorkomende klachten zijn: roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes, bultjes en puistjes. Soms wordt het verward met acne. In sommige gevallen komen ook oogafwijkingen voor en in een vergevorderd stadium zie je een knobbelige huid. (aardbeienneus)

De echte oorzaak van Rosacea is niet bekend maar aangenomen wordt dat de huidmijt invloed heeft op de ontstekingsreactie. Samen met hormonen, zonbeschadiging en verkeerde voeding kunnen zij een slechte invloed hebben op het ontstaan of verergeren van Rosacea.

De Rosacea huid dient altijd gekalmeerd te worden en is gevoelig voor zonlicht, warmte, kou, diverse voedingsmiddelen, medicijnen en alcohol.

Er zijn verschillende vormen van rosacea en om te zien in welk stadium het is adviseren wij af te spreken voor een gratis consult zodat we kunnen besluiten te gaan behandelen of door te verwijzen naar de dermatoloog.